Portreti i një shteti

Portreti i një shteti

Në vështrimin e ontologjisë, realiteti është fenomen relativ. Në bazë të këtij konstatimi, themi që nuk ekziston një realitet i vetëm, por realitete të ndryshëm që bashkëjetojnë. Nëse i qasemi me këtë frymë përshkrimit të identitetit malazez, duke u bazuar në analiza të mirëfillta të proceseve shoqërore, kohore dhe historike, arrijmë në përfundimin se identiteti …

Read More Read More

Konferenca “Multikulturalizmi dhe praktikat e artit bashkëkohor”, në datat 4 – 6 dhjetor në Ulqin

Konferenca “Multikulturalizmi dhe praktikat e artit bashkëkohor”, në datat 4 – 6 dhjetor në Ulqin

Nën drejtimin e fondacionit gjerman Konrad Adenauer (KAS) në Ulqin dhe në bashkëpunim me OJQ “Unë veproj”, në datat 4, 5 dhe 6 dhjetor, në Pallatin Venezia në Ulqin do të organizohet konferenca „Multikulturalizmi dhe praktikat e artit bashkëkohor, etnicizim apo interaksion?” Kjo konferencë në qendër të vëmendjes vendos politikat e multikulturalizmit dhe manifestimin e …

Read More Read More

dr Maja Đurić predvodi djevojke Balkan Girl Power projekta u Crnoj Gori

dr Maja Đurić predvodi djevojke Balkan Girl Power projekta u Crnoj Gori

Vanredni profesor dr. Maja Đurić će predvoditi 20 izabranih djevojaka za učestvovanje u Balkan Girl Power projektu u Crnoj Gori. Projekat Balkan Girl Power (BGP) pruža mogućnost djevojkama iz pet zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo) da se upoznaju i razvijaju kroz fotografiju zajedničku viziju zemalja gdje žene i djevojke, uz …

Read More Read More

VAJZAT E FUQISHME TË BALLKANIT: Thirrje për shprehje interesi

VAJZAT E FUQISHME TË BALLKANIT: Thirrje për shprehje interesi

  Jeni të interesuara të mësoni se si të bëni fotografi, të cilat reflektojnë këndvështrimin tuaj mbi botën? A jeni të interesuara të njihni vajza të tjera nga vendet fqinjë dhe të ndani me to fotografitë pyetjet dhe idetë tuaja? Dëshironi të mësoni më shumë rreth procesit të integrimit të vendit tuaj në BE dhe …

Read More Read More

JAKE DJEVOJKE BALKANA: Poziv za izražavanje interesa

JAKE DJEVOJKE BALKANA: Poziv za izražavanje interesa

Da li si zainteresovana da naučiš kako da fotografišeš na način koji odražava tvoj pogled na svijet? Da li želiš da upoznaš druge djevojke iz susjednih zemalja i podijeliš sa njima svoje fotografije, pitanja i ideje? Da li želiš da saznaš više o procesu integracije zemlje u EU i šta to znači za tebe? Da …

Read More Read More

Oda istoriji kinematografije i filmu: Rađanje kinematografije

Oda istoriji kinematografije i filmu: Rađanje kinematografije

Piše: Vojin Ćetković Filmska industrija je jedna od najuspješnijih industrija današnjice. Interesantna je činjenica da se kroz istoriju, kinematografija konstantno “preimenovala” i mijenjala ne bi li iznova pronalazila važno mjesto u našoj svakodnevnici. Kroz tehnologiju i inovacije, kinematografija je prevazišla granice tradicionalnog, postajući dostupna raznovrsnim i fragmentiziranim preferencijama publike. Mahom se razvoj kinematografije objašnjava i …

Read More Read More

E ardhmja dhe progresi i shoqërisë malazeze mbahen peng nga patriarkati. Ndryshimi fillon në familje

E ardhmja dhe progresi i shoqërisë malazeze mbahen peng nga patriarkati. Ndryshimi fillon në familje

Në vijim, fjalimi i plotë drejtores së iACT, Drita Llolla, në marshimin e 8 marsit, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas të organizuar në Podgoricë nga Qendra për të Drejtat e Grave. “Ndihem e privilegjuar që gjendem përpara jush, si përfaqësuese e brezit të ri të aktivisteve, për të rikthyer vëmendjet tek rëndësia e fuqizimit të …

Read More Read More

Seanema, fundamentalna spona između mladih i kulture

Seanema, fundamentalna spona između mladih i kulture

  Piše: Lenka Lalović Kultura u Ulcinju još nije u potpunosti zamrla. A ni neće u skorijem vremenu, imajući u vidu zainteresovanost ulcinjske omladine za (kino)aktivizam i naravno, njihovu ljubav prema sedmoj umjetnosti, filmu. U početku je bilo teško privući mlade da se u doba, slobodno mogu reći, konfuzija oko shvatanja pravih vrijednosti posvete nečemu …

Read More Read More